3 Şubat 2016 Çarşamba

EVDE KOLAY OYUN HAMURU YAPIMI


MALZEMELER;

*3 su bardağı un 
*1 su bardağı su 
*2 çorba kaşığı sıvı yağ 
*¼ su bardağı tuz 

Hamuru renklendirmek için gıda boyası yerine sebze ve meyvelerden yararlanabilirsiniz. Sarı renk için zerdeçal, kırmızı ve tonları için pancar suyu, ahududu, böğürtlen veya vişne suyu, yeşil için ıspanak suyu, kahverengi için kahve kullanabilirsiniz.  

HAZIRLANIŞI;
 Bütün malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur.Elde edilen hamur küçük parçalara bölünür ve istenilen renkler gıda boyası yardımıyla elde edilir.Gıda boyu ekledikten sonra hamurlar bir kez daha yoğrulur.

 Oyun hamurumuz da hazır olduğuna göre artık oynamaya başlayabiliriz.İşte sizlere çocuğunuzla beraber yapabileceğiniz birbirinden sevimli oyun hamuru şekilleri;


























İYİ EĞLENCELER...

J

7 yorum:

  1. Çok güzel bir fikir. Hamurlarımız bitince hemen deneyeceğim. Gıda boyalarının sanırım rengi çıkıyormuş. Sebze ve meyvelerin rengini kullanmak hiç aklıma gelmezdi. Blog keşif etkinliğinden geliyorum. Bana da beklerim. Sevgiler.

    http://neselisusevim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. yorumunuz için teşekkür ederiz :) bloğunuz çok hoş sanırım baykuşlara olan ilgimden dolayı yüzümü gülümseten bir bloğunuz var :) meyve sularını böyle kullandığınızı gören miniğiniz ev yapımı meyve sularını da sevecektir :) şimdiden iyi eğlenceler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş.Hem faydalı hem emek verilmiş.Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş! Takibe alıyorum sizi.
    Bir sorum var yalnız: tuz gerekli mi? ya da amacı nedir? Koymasak olur mu?
    Yiyebileceği bir oyuncak her zaman tercih ;))

    Çok teşekkürler!

    YanıtlaSil
  5. ben de sizi en kısa zamanda takibe alacağım g+ da takipteyim fakat bloğunuzu takibe almakta ufak bir sorun yaşadım çözer çözmez takibe alacağım :) tuz konusunda ise;tuz hamurun dayanıklılık süresini arttırıyor ve bozulmasını önlüyor diye biliyorum o yüzden katmak daha avantajlı ayrıca her ne kadar yenebilir bir hamur yapmış olsak da çocuklar için sakıncalı maalesef.İçindeki tuz oranı fazla olduğu için çocukların oyun hamurunu yeme eğilimi azalacaktır.Bence katmalıyız :) yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil